Matei Udrea : procurorul de caz în dosarul vaccinurilor, cel care s-a autosesizat, este conspiraționist antivaccinist. Confirmată de Răzvan Chiruță, PressHub și ulterior de Tăpălagă în G4Media

  0
  200

  MOTO: „N-avem toată puterea până nu avem Justiția” – Dan Voiculescu

  Câteva date concrete din dosarul vaccinurilor lansat la apă de DNA după ce mai multe sondaje independente au confirmat că USR a ajuns pe locul 2 în preferințele românilor.
  – procurorul de caz, cel care s-a autosesizat, este conspiraționist antivaccinist. Informația a fost dată în premieră de Răzvan Chiruță pe PressHub și confirmată ulterior de Tăpălagă în G4Media.

  • același procuror s-a chinuit 2 ani (2021-2023) să găsească elemente infracționale, ceva foloase necuvenite în această afacere. N-a reușit, așa că a mers mai departe pe „abuz în serviciu“ clasic, adică s-a adus pagubă bugetului printr-o achiziție neinspirată.
  • prejudiciul imputat lui Cîțu, Voiculescu și Mihăilă e de peste 1 miliard de euro, contravaloarea a 90 de milioane de vaccinuri (de parcă achiziționarea în sine ar fi o fraudă).
  • numai că însuși Rafila, ministrul PSD al Sănătății, spune că s-au cumpărat efectiv doar 35 de milioane de doze pe care s-a plătit de două ori mai puțin decât susține procurorul că ar fi paguba, adică 500 de milioane de euro. Cum să fie daună de 1 miliard, dacă s-au dat doar 500 de milioane?
  • din cele 35 de milioane de vaccinuri plătite, 25 de milioane au fost folosite. Procurorul DNA consideră că și cele folosite au fost risipă din banii statului. Aici, explicația e simplă: conspiraționiștii consideră că pandemia a fost inventată, unii dintre ei cred că virusul nu există și totul n-a fost decât o făcătură a Ocultei.
  • cele 10 milioane de vaccinuri pierdute sunt acelea care n-au putut fi folosite tocmai din cauza campaniei furibunde a antivaxxerilor de felul procurorului care a făcut dosarul. România e de departe pe ultimul loc în Europa la imunizarea anti-Covid, de mână cu cealaltă țară needucată a UE, Bulgaria.
   Marea șmecherie folosită aici este cea aplicată cu succes și în 2019, contra lui Barna, înaintea alegerilor prezidențiale. S-a băgat la înaintare, pentru a credibiliza acțiunea, reputația pe care DNA și-a câștigat-o pe vremea Laurei Codruța Kovesi.
   Numai că LCK nu mai e în funcție de 5 ani. Au avut grijă PSD și Iohannis s-o demită neconstituțional (după cum a confirmat Curtea Europeană pentru Drepturile Omului) în mai 2018.
   De fapt, DNA de azi mai are în comun doar numele cu DNA cel de pe vremea când tremura mafia politică.
   Procurorii DNA-ului post-Kovesi n-au mai arestat un ministru în funcție ori vreun oligarh de nu mai țin minte când. Au revenit la îndeletnicirile de acum 10 ani: arestează cu fanfară vameși care au luat șpagă 50 de euro și doctori care au încasat miere și curcani de la pacienți.
   În rest, sunt morți în cadă când vine vorba de marii rechini.
   Doar câteva dosare grele despre care colegi jurnaliști de investigații au scris cu asupra de măsură în ultimul timp, cu acte, mărturii, dovezi:
  • Clanul Pandele-Firea a devenit un pericol pentru siguranța cetățenilor în Voluntari,
  • Afacerea Crevedia s-a blocat ca să nu ajungă la Paul Stănescu,
  • Tot clanul Stănescu a capturat toate terenurile din Delta Dunării,
  • Rețeaua de interpuși a lui Ciolacu are afaceri de 6 miliarde de euro cu statul,
  • Robert Negoiță dă tunuri de sute de milioane în Sectorul 3.
   La astea, toată lumea tace. DNA n-are timp. Se uită în altă parte.
   În schimb, facem anchetă, să vedem de ce s-au luat vaccinuri pentru români în pandemie.

  Matei Udrea

  Lasă un răspuns